Fotogalerije

Održan IV. DAN OTVORENIH VRATA LUŽNICE

U nedjelju, 3. listopada 2010.  održan je naš IV. DAN OTVORENIH VRATA tijekom kojeg je kroz vrata našeg parka i dvorca prošlo preko tisuću posjetitelja.

Progam je započeo svetom Misom ispred južnog pročelja dvorca koju je predvodio vlč. Davor Šimunec. Nakon pauze za šetnju i jelo posjetitelji su mogli razgledati prostorije dvorca s izložbom fotografija iz života našeg Centra, a sestre su im bile na raspolaganju za informacije, objašnjenja, dogovore…

U 15 sati započeo je program gostiju iz “prošlosti”. Udruga “Plemićka mladež”  predstavila nam načine odijevanja tijekom protekla tri stoljeća, te neke poznate dvorske plesove od kojih je salonsko kolo posebno zanimljivo jer je vezano za hrvatski dvorski život. “Barokna lipicanska raskoš”  izvela je već tradicionalni, spektakularni program s damama jahačicama na prekrasnim rasnim lipicancima koji su u ritmu barokne glazbe izvodili svoje ladanjske dvorske plesove.

Ovaj bogati i lijepi dan završili smo molitvom i pjesmom uz kip Majke Božje predvođeni učenicama Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba.


Prethodna fotogalerija:
Nalazite se u kategoriji:
Fotogalerije
Slijedeća fotogalerija: