Fotogalerije

DVORAC POD SVIJEĆAMA – LUŽNICA 2019.U našem Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor Lužnica 10. prosinca 2019., već tradicionalno, bio je događaj Dvorac pod svijećama. Svake godine ovo naše slavlje održava se na blagdan sv. Lucije. No ove godine iznimno smo ga morali pomaknuti ranije, na 10. prosinca zbog božićnog sajma koji će biti 14. i 15. prosinca. Za ovo događanje dvorac smo uredili prigodno – ikebanama božićnih motiva sa svijećama. S preko 500 svijeća koje su bile upaljene pokušali smo dočarati kako je to nekada bilo. Ugođaj koji daje onaj jedan poseban čar i ljepotu koju već po svojoj strukturi ima ovaj spomenik kulture. Možda će se netko pitati zašto Dvorac pod svijećama? Naime, nije nam samo cilj urediti dvorac svijećama i dočarati minula stoljeća. Cilj nam je u ljudima, posjetiteljima našeg Centra, u ove adventske dane dočarati smisao adventa i simboliku svjetla koje je Krist. Krist je Svjetlo koje je došlo na svijet, svojima, a kako Pismo kaže “njegovi ga ne primiše!” (usp. Iv 1,11). To Svjetlo svijetli u tami i tama ga ne obuze. Upravo ove svijeće, njihovo svjetlo koje svijetli i polako dogorijeva nesebično nudeći toplinu i rastjerujući tamu podsjeća nas na Krista. Mi se pripremamo za Kristov dolazak – Božić. Želimo biti oni, njegovi kojima dolazi i koji ga žele primiti. Želimo biti ljudi svjetla, svjetlonoše koji će osvjetljeni Kristom – svjetlom svijeta – donositi svjetlo svima s kojima se susrećemo, s kojima živimo s kojima radimo.

Evo to je smisao događanja Dvorac pod svijećama!”. Želimo svima koji su na to događanje došli da ih prati Krist  - radosna vijest. Želimo da i oni budu radost svima s kojima dijele životni prostor.

Ovo događanje svojim prekrasnim glasovima uljepšao je zbor mladih iz župe sv. Antuna Padovanskog – Sesvetska sela. Hvala im od sra. Hvala posebno gosp. Nikolini i gospodinu Goranu koji su animirali mlade i doveli ih u naš Centar.

I na poseban način zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pridonijeli da se ovo događanje održai, a posebno sestrama koje su ovako prekrasno uredile dvorac. Hvala svima koji su došli, a bilo je preko 700 posjetitelja i pozivamo ih da nam dođu i na božićni sajam.

S. Stjepanka, ravnateljica

Nalazite se u kategoriji:
Fotogalerije
Slijedeća fotogalerija: