Fotogalerije

ODRŽANA KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA LAIKEU Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica održana je korizmena duhovna obnova za laike. Na duhovnoj obnovi bilo je 35 sudionika, a 10 ih je otkazalo zbog virusa gripe, ali NE coronavirusa ;)

Voditelji duhovne obnove bili su naši dugogodišnji suradnici i duhovnici, braća franjevnci s Kaptola – o. fra Zdravko Lazić i o. fra Petar Cvekan.

Prigodnim predavanjima i svetopisamskim tekstovima, prigodnim za korizmeno vrijeme, uveli su sudionike u pokornički hod prema najvćem kršćanskom blagdanu Uskrsu. To je hod u poniznosti srca, po Kristovu primjeru, prema najsvetijoj noći – Vazmenom bdijenju – u kojem se dogodio i događa prijelaz iz starog u novo, iz grijeha u milost, iz ovozemaljskog u nebesko. Hod pokore, promišljanja, odricanja od grijeha i sotonskih ponuda, hod milosrđa i dobrih dijela – hod prema svetosti života.

Zahvaljujemo Bogu što nam je dao ovaj prekrasan ambijent u Lužnici da možemo ljudima ponuditi mjesto samoće i tišine, mjesto susreta čovjeka i Boga.

Zahvaljujemo i našoj braći franjevcima o. Zdravku i o. Petru što se uvijek rado odazovu i što su uvijek spremni na surdanju. Neka im Gospodin stostruko udijeli svoju milost i blizinu.


Prethodna fotogalerija:
Nalazite se u kategoriji:
Fotogalerije
Slijedeća fotogalerija: