Fotogalerije

PARK OKO DVORCA LUŽNICA SPOMENIK PARKOVNE ARHITEKTURE
Dan 18. prosinca 2019. godine ostat će u povijesti upisan kao dan proslave proglašenja “Parka oko dvorca Lužnica” Spomenikom parkovne arhitekture i dan obilježavanja 10 godina rada JU Zaleni prsten Zagrebačke županije. Naime na sjednici županijskog vijeća 10. prosinca Park oko dvorca Lužnica proglašen je Spomenikom parkovne arhitekture. Zbog svoje ljepote, uređenosti, stila te mnogovrsnog bilja, raslinja i astabala te endemskih vrsta ovaj park je zaslužio i ovu kategoriju zaštite. Ponajprije zahvaljujemo svima onima koji su se trudili oko uređenja ovog parka i njegova izleda, a prva u nizu je naša s. Renata Babić bez koje ovaj park sigurno ne bi tako izgledao. Potom naši radnici gosp. Ivica Barišić i Dražen Posavec te Mian Plavša. Naravno, da ničeg ovog ne bi bilo bez naše vrhovne poglavarice majke Miroslave Bradica koja je čitav svoj trud, znanje i poznanstva uložila u Lužnicu. Zahvaljujemo i gosp. Alki Turalija koja je svojim stručnim znanjem pomogla u izgledu i uređenu parka, a na poseban način naša zahvala ide gosp. Borisu iz Javne Ustanove Zeleni prsten koji se svesrdno zalagao da naš Park uđe u kateogriju zaštićenih parkova Zagrebačke županije.

Jednako tako zahvaljujemo gosp. ministru zaštite okoliša i energetike gosp. Tomislavu Ćoriću koji je prepoznao vrijednost i ljepotu parka Lužnica i koji je podržavao ovu odluku da se park zaštiti.

I na kraju vhala dobrom Bogu koji nam je u svojoj neizmijernoj Providnosti darovao Lužnicu s njenim ljepotama kako bismo je mogli sačuvati za neke buduće naraštaje.

pogledaj vipe na: https://zeleni-prsten.hr/web/zastita-prirode-zagrebacke-zupanije-bogatija-za-jos-jedno-podrucje/

Nalazite se u kategoriji:
Fotogalerije
Slijedeća fotogalerija: