Fotogalerije

Posjet Predsjednice Republike Duhovno obrazovnom centru “Marijin dvor” LužnicaNaš Duhovno obrazovni centar “Marijin dvor” Lužnica od svog postojanja, 2007. godine, posjetilo je više uvaženih gostiju što tu zemnih što inozemnih. Mnoštvo grupa i dragih ljudi onih običnih, ali i visokih državnika i predstavnika iz svijeta politike, kulture, sporta. Međutim, ono što daje posebnost i važnost ovom Centru, a i posebnu čast za nas sestre milosrdnice Svetog Vinka Paulskoga – Zagreb jest posjet Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarovićnašem Centru i našoj zajednici sestar. Naime u sklopu obilaska Zagrebačke županije 23. siječnja 2019. godine predsjednica Republike posjetila je Duhovno obrazovni centar “Marijin dvor” Lužnica. Svojim posjetom Predsjednica nas je razveselila, dala nam je i poticaj da još više radimo na očuvanju kulturne baštine. Svojim posjetom ohrabrila nas je u spoznanju da i naš rad, zalaganje i apostolat čini jednu malu, ali važnu kockicu u preljepom mozaiku naše lijepe Domovine Hrvatske.


Predsjednica se upisala i u spomen knjigu Lužnica. Za našu povijet i arhiv ostat će zabilježene ove riječi Predsjednice: “Iskrene čestitke Družbi sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskoga, koje su obnovom zdanje dvorca Lužnica očuvale taj prekrasni dio naše kulturne baštine i dale mu novi sjaj kako ne bi ostao uspavana baština, već živo zdanje korisno cijelom društvu.

Takav odnos prema baštini primjer je svima nama kako sačuvati dobra naše prošlosti, staviti ih u službu današnjim naraštajima i očuvati za budućnost”.

s. poštovanjem,

predsjednica Republike Hrvatske

Kolinda Grabar-Kitarović”


I na kraju što možemo reći osim onog jednostavnog, ali iskrenog HVALA za posjet naša draga Predsjednice, a mi sestre milosrdnice molit ćemo za Vas. Neka Vas u Vašoj odgovornoj službi prati Božji blagoslov i zagovor blaženog Alojzija Stepinca koji se nije bojao zalagati i svjedočiti istinu. Koji se nije bojao zalagati za čovjeka, Boga, dom i Domovinu. Koji je rekao:”Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti”. Tako i Vi poštovana i draga Predsjednice nedajte se ni od koga nadvisti u ljubavi prema svome narodu. I rekao bi naš blaženi Kardinal: “Gore gledaj prema nebu i ne boj se!”


s. Stjepanka Stanić

Nalazite se u kategoriji:
Fotogalerije, Novosti