Fotogalerije

Vinkovski susret mladih povodom jubilarne godine

Povodom jubilarne godine 350. obljetnice smrti svetog Vinka Paulskog i svete Lujze de Marillac održan je u subotu, 19. lipnja 2010.  u Lužnici prvi  susret djece i mladih iz zajednica u kojima, nadahnute karizmom svetog Vinka, djeluju seste milosrdnice s područja Zagrebačke provincije.

Susret, u kojem je sudejlovalo preko 300 mladih iz Osijeka, Požege, Nove Gradiške, Daruvara, Grubišnog Polja, Varaždina, Zlatara, Vrapča, Zagreba, Lasinje i Brdovca započeo je zajedničkim slavljenjem svete Mise koju je predvodio o. Milan Lojić – lazarist.

Nakon zajedničkog blagovanja  na zelenim poljanama Lužnice  započeo je bogati popodnevi program tijekom kojeg je svaka grupa izvela jednu ili više glazbenih, dramskih, recitatorskih ili plesnih točaka te ukratko predstavila svoju povijest i sadašnjost.

Zahvaljujemo Bogu na ovom radosnom susretu  i na  ugodnom vremenu koje ga je pratilo, zahvaljujemo i svim sudionicima koji su, svatko na svoj način doprinijeli ozračju zajedništva i vedrine te se nadamo i molima da ovo bude tek prvi u nizu sljedećih sličnih susreta.

Nalazite se u kategoriji:
Fotogalerije, Novosti
Slijedeća fotogalerija: