Kako do Lužnice?

Pogledajte veću kartu

Kartu možete micati koristeći se strelicama za smjerove te zumirati klikom na +/-. Također se možete kretati po karti koristeći miš tako se da držeći pritisnutu lijevu tipku miša istovremeno mičete u svim smjerovima. Trenutno se prikazuje satelitska snimka lokacije, kliknite na oznaku "Map" da vidite običnu kartu.

Centar je udaljen 20 km od Zagreba, a 4 km od autoputa Maribor-Ljubljana. Može se doći osobnim automobilima ali i javnim prijevozom (autobusom ili vlakom) čija su stajališta udaljena 15 do 20 minuta hoda do Centra. Blizina autoputa kao i zračne luke (45 min ili 35 km) omogućuje svim zainteresiranima jeftino, lako i brzo putovanje do Centra.

U Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor, Lužnica dolazi se glavnom cestom koja iz Zaprešića vodi u Brdovec, odnosno prema Sloveniji (Harmica). Došavši u mjesto Šibice, ugledat ćete prostrano polje i šumu koja okružuje dvorac.

Lako je uočljiva i smeđa ploča s natpisom Lužnica kao i asfaltirani put koji vodi kroz polje prema šumi. To je Lužnički odvojak, i put koji će vas odvesti do novoigrađenog centra i recepcije na kojoj možete dobiti sve potrebne informacije.

Kod Lužničkog odvojka staje i autobus koji vozi na relaciji Zaprešić – Lužnica.

U Lužnicu možete doći i putničkim vlakom Zaprešić-Savski Marof. Silazite na postaji Brdovec i do Centra imate dvadesetak minuta hoda.