Ponuda

U Lužnici možete organizirati svoje programe

Ako ste zainteresirani za organizaciju vlastitog seminara ili radionice, kontaktirajte nas putem web obrasca, maila ili telefona.

Kod nas možete organizirati svoje programe, nudimo mogućnost smještaja, korištenja prostorija dvorca, opreme i još mnogo toga!

  • Smještaj
  • Korištenje prostorija i tehnike u dvorcu
  • Prostor za druženje i rekreaciju
  • Park za roštiljadu ili piknik
  • Molitveni prostori
  • Biblioteka, internet
  • I još mnogo toga...

Centar nudi svoje prostorije i usluge za Vaše programe

Osim organiziranja vlastitih programa Centar nudi svoje prostorije i usluge svim zainteresiranima koji žele organizirati duhovne ili edukativne programe za svoje članove i korisnike – zajednicama, udrugama, skupinama, organizacijama, poduzećima…

Postoji mogućnost organiziranja konferencija, stručnih seminara i savjetovanja.

Dvorac

Središte centra je barokni dvorac Lužnica iz polovice 18 st, ranije vlasništvo grofovske obitelji Rauch, a danas u posjedu sestara milosrdnica. Skladom svoje arhitekture, toplinom prostora i dahom prošlosti obogaćuje programe i događaje ostvarene u njegovu okrilju te ostaje sudionicima programa u nezaboravnoj uspomeni.

U dvorcu koji služi kao radni prostor nalazi se svečana višenamjenska dvorana.

Sa stolovima i 20 mikrofona nudi smještaj za 40 osoba, a bez stolova za 80 osoba.

Veoma je prikladna i za razna kulturna događanja – koncerte, pretstavljanje knjiga, književne večeri, čitanje poezije…

Uz svečanu dvoranu tu se nalazi još 6 seminarskih prostorija razne veličine koje služe kao prostorije za grupni rad.

Iako je sačuvani starinski ambijent dvorane su opremljene modernom edukacijskom i moderacijskom tehnikom – ploče, flipchart, moderacijska kutija…


Podrum dvorca

U podrumu dvorca nalazi se:

  • konferencijska dvorana sa 150 mjesta i multimedijskom opremom za prezentacije
  • dvorana za rekreativne programe i domjenke
  • lijep podrumski prostor za druženja i mogućnost gledanja TV-a.

Dvorac ima dizalo te je pristupačan i osobama koje za kretanje koriste kolica.


Smještaj i boravak gostiju

U dvorcu se također nalazi vrlo lijepo uređena blagovaonica za oko 80 osoba. U ponudi je i domaća hrana iz našeg vrta i domaćinstva.

Uz redovna tri obroka u pauzama nudimo kavu i kolače, po dogovoru sa svakom pojedinom grupom.

Neposredno u blizini dvorca nalazi se nova zgrada za smještaj gostiju.

Raspolažemo sa 53 jednokrevetne i 5 dvokrevetnih soba. U svim sobama nalazi se tuš, WC, telefon, te mogućnost priključka vlastitog prijenosnog računala na internet mrežnim kablom.

Internetom se naši korisnici mogu poslužiti i na nekoliko računala u radnim prostorijama dvorca kao i u auli zgrade za smještaj.

Korisnicima je na raspolaganju i mala knjižnica duhovne literature kojom mogu obogatiti svoje slobodno vrijeme.

U novoj zgradi također se nalazi još jedna konferencijska dvorana s 50 mjesta.


Park

Dvorac i Duhovni centar nalaze se u 8 ha velikom engleskom perivoju s jezerom, šumarcima, šetnicama (2,5 km) koje pružaju mogućnost šetnje i razgovora u vrijeme pauza.

Brojne klupe, stolovi i sjenice razmješteni u parku omogućuju trenutke mira, opuštenosti i tišine potrebne za meditaciju na duhovnim obnovama.

Dvorac, kao spomenik kulture prve kategorije, i brižno njegovani park privlače brojne posjetitelje. Mogući su organizirani posjeti i razgledavanje dvorca uz prethodnu najavu za školsku djecu, udruge i razne grupe.

Tri velike i četiri male natkrivene sjenice sa stolovima i prostrani park omogućuju organiziranje raznih programa za djecu i odrasle (nastava u prirodi, radionice, piknik, druženje…)


Za mlade

Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor, Lužnica nudi također programe za mlade kao i smještaj za njih u istočnom krilu dvorca.

Mladima su na raspolaganju tri spavaonice s krevetima na kat (svaka prostorija ima 12 ležaja), odvojeni sanitarni prostor s tuševima i WC-ima za mladiće i djevojke. Uz prostorije za mlade nalazi se i soba za voditelja sa samostalnim sanitarnim čvorom.

Kao radni prostor koriste se po potrebi prostorije u dvorcu, u podrumu ili u parku.


Duhovna ponuda

U parku, nedaleko od dvorca, nalazi se prekrasni kip Bezgrješne Djevice s fontanom. On jednostavno poziva na molitvu. Brojne staze koje ga okružuju pružaju mogućnost večernjih procesija i drugih oblika molitve. To je izvanredno mjesto za molitvu i meditaciju osobito u večernjim trenucima.

U dvorcu se nalazi kapelica za 60 osoba. Tajanstvenim mirom i ljepotom svetohraništa potiče na molitvu i meditaciju. Još jedna kapela, s jednakim brojem mjesta, nalazi se u novoj zgradi. I seminarske prostorije služe povremeno kao prostor za meditaciju. Prostorije dvorca čiji zidovi nose mnoge ispričane i neispričane povijesne priče, kao i jedinstveni okoliš, čine Lužnicu i Marijin dvor idealnim mjestom za susret s Bogom, s ljudima i sa samim sobom.

Zbog dobrih prometnih veza, iz Lužnice su moguća brojna organizirana hodočašća na Mariju Bistricu, obilazak Kamenitih vrata u Zagrebu, posjet katedrali, Gospi Remetskoj i drugim Marijinim svetištima po cijeloj Hrvatskoj.

Želite li saznati nešto više o Marijinom dvoru, dođite što prije u Lužnicu. Rado ćemo vas provesti prostorijama dvorca i otkriti mnoge njegove tajne.