Novosti

Adventska duhovna obnova – 1.- 3. prosinca

Adventska duhovna obnova održat će se od 1.  do 3. prosinca 2017.  u našem Centru pod vodstvom p.  Zdravka Lazića i p. Petra Cvekana, franjevaca.

Pozivamo Vas da vikend uoči prve adventske nedjelje dočekate u Lužnici uz molitvu, predavanja, razgovore, biblijska razmatranja, priliku za ispovijed i osobnu molitvu i meditaciju u tišini.

Duhovne vježbe su jedan od stožera duhovnoga života svakoga učenika Gospodinova. U njima želimo bolje čuti Gospodinov glas i obnoviti svoj život da možemo iskrenije odgovarati na ljubav Gospodinovu, ljepše njegovati ljubav prema svim ljudima, mir i pravdu djelima pravo govoriti te dublje iskazivati poštovanje prema svemu stvorenomu.

Praksa potvrđuje da tamo gdje Gospodinovi učenici zbog velikih obveza dopuštaju da susreti s Gospodinom budu sve rjeđi, usprkos možda njihovu i herojskome trudu, oni gube onu unutarnju snagu koja ih podupire. Ono što čine pretvara se u prazni aktivizam. Zašto se to događa? Evo nekih od razloga:

prepuštanje djelovanju okoline koja nas vuče dalje od slušanja riječi Božje, molitve i Gospodina;
pretjerana zaposlenost, žurba, preopterećenost, različite napetosti;
mentalitet koji je usmjeren samo na uspjeh a to sužava pogled prema onome bitnome u našem životu;
pretjerana racionalnost nastala pod utjecajem znanosti i tehnike;
‘neprerađeni’ doživljaji koji se potiskuju;
napetosti koje nastaju zbog neispunjenih želja, briga, sukoba, zavađenosti;
neozbiljan životni stav i život bez odricanja;
neokajana krivnja – grijeh – i svako NE onome što spoznajemo kao dobro.

… Iz duhovnih vježbi koje se savjesno čine proizlazi pravi život osvježen novim žarom ljubavi prema Gospodinu i čovjeku. Možda bismo u vrijeme kad nama se kao ljudima pružaju tolike lijepe mogućnosti rasta i djelovanja trebali biti toga svjesni i s radošću se uključiti u duhovne vježbe. ” (P. Cvekan)

Duhovna obnova počinje u petak, 1. prosinca 2017. u 17 sati, a završava u nedjelju, 3. prosinca poslije ručka (oko 14 sati)

Cijena seminara je 450 kn u što su uračunati svi obroci, smještaj i kotizacija.

Mjesta za seminar su popunjena, prijave su zatvorene.

(Ako u roku od tjedan dana ne dobijete od nas mail s potvrdom sudjelovanja, molimo Vas, provjerite mailom ili telefonom da se nije slučajno Vaša prijava tehničkom greškom izgubila ili izbrisala)